Over
Kamelenmelkerij
Smits

Over ons

Kamelenmelkerij Smits is een Nederlandse kamelenmelkerij gevestigd in het dorp Berlicum vlakbij ’s-Hertogenbosch. Het is de enige kamelenmelkerij van Europa en de melk van deze boerderij is de enige die legaal verkocht mag worden in de EU. Buiten Nederland wordt de kamelenmelk ook naar o.a. het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden geëxporteerd.

Het bedrijf

Het bedrijf is opgericht door Frank Smits in 2006 en begon in Cromvoirt bij Den Bosch. De huidige locatie in Berlicum werd geopend in 2010. Er worden regelmatig kamelensafari’s en andere activiteiten georganiseerd. Ook is het mogelijk een bij u passend bezoek aan de kamelenmelkerij te boeken. Sinds april 2014 heeft het bedrijf ook een restaurant waarmee u uw bezoek aan de kamelenmelkerij kan uitbreiden met een lunch of een diner. De kamelen van het bedrijf zijn in feite dromedarissen (eenbultige kamelen), geïmporteerd van de Canarische Eilanden. Er zijn al zo’n 100 dromedarissen waarvan er ongeveer 25 gemolken worden, dat levert in totaal zo’n 175 liter melk per dag op. 

Kamelenmelkerij Smits

Wat is er te doen?

Kamelenmelkerij Smits is tot op heden nog steeds de enige kamelenmelkerij in Europa! Naast het melken en verzorgen van kamelen, houden we ons ook druk bezig met toerisme.

Zo kunnen hier kinderfeestjes worden gevierd, excursies en groepssafari’s worden geboekt en door de nieuwe B&B is het zelfs mogelijk om hier te overnachten!

Kamelenmelkerij Smits is de ideale plek voor familiedagen, personeelsuitjes, vrijgezellenfeesten etc.

Wilt u meer hierover weten? Neem dan een kijkje op de pagina “een bezoek aan“. Hier vindt u allerlei informatie voor uw bezoek aan de kamelenmelkerij! Wilt u een compleet arrangement? Inclusief een lekkere lunch of BBQ? Kijk dan bij Arrangementen voor onze leuke opties! 

Bij Kamelenmelkerij Smits heeft u geen tijd om zich te vervelen! Kom langs en ervaar de kamelenmelkerij!