Over de kamelenmelk

Kamelenmelk is het allerlekkerste alternatief voor koemelk! Kamelenmelk is onbewerkt, puur natuur en niet gepasteuriseerd. Kamelenmelk is sinds 2006 nieuw in Nederland. Kamelenmelkerij Smits is de eerste en vooralsnog enige kamelenmelkerij in Europa. Nederlandse kamelenmelk smaakt ongeveer hetzelfde als koemelk. Sommige mensen vinden dat kamelenmelk wat zouter en pittiger smaakt dan koemelk. Koeien en kamelen eten voor het grootste deel gras. Dit gras bepaalt grotendeels de smaak van de melk.

Volgens de FAO (de wereld voedsel organisatie) is kamelenmelk een van de gezondste dierlijke melksoorten. Kamelenmelk bevat geen beta-lactoglobuline, het eiwit dat een grote rol speelt bij het ontstaan van koemelkallergie.

Wil je graag kamelenmelk afhalen op de boerderij? Kijk dan hier voor de openingstijden. Liever thuis geleverd krijgen? Bestel dan je kamelenmelk via onze webshop:

Positieve effecten

Sommige mensen kiezen ervoor geen koemelk te drinken. Kamelenmelk biedt een uitstekend alternatief voor deze groep. De smaak van kamelenmelk is vergelijkbaar met die van koemelk, maar kamelenmelk is 100% vrij van koemelkeiwit. Het bevat uitsluitend kamelenmelkeiwitten, die bijdragen aan spiergroei en het behoud van spiermassa en botgezondheid.

Bovendien is kamelenmelk een natuurlijke bron van calcium, wat verschillende belangrijke voordelen met zich meebrengt:

  • Het ondersteunt een normaal energiemetabolisme.
  • Het bevordert de normale werking van spieren.
  • Het draagt bij aan een gezonde neurotransmissie.
  • Het stimuleert de werking van spijsverteringsenzymen.
  • Het speelt een cruciale rol in celregeneratie en specialisatie.
  • Het is essentieel voor het behoud van sterke botten en tanden.

Kortom, kamelenmelk is niet alleen een smakelijk alternatief voor koemelk, maar het biedt ook een waardevolle bron van calcium voor diverse aspecten van een gezonde levensstijl.

Bewaar advies

In de flesjes verse melk die je kunt kopen zit onbewerkte kamelenmelk! Daarom is de verse melk in de koelkast 3 á 4 dagen houdbaar. Direct nadat de kamelen gemolken zijn wordt de melk gekoeld tot 4°C. Een deel van de verse melk wordt ingevroren in flesjes van 0,5 liter, ingevroren is de melk namelijk 1 jaar houdbaar. Als je de ingevroren kamelenmelk wilt gaan drinken moet je de flesjes in de koelkast laten ontdooien. Daarna is de melk nog 3 dagen houdbaar, mits ze gekoeld bewaard wordt. Melk die eenmaal ontdooid is kan niet opnieuw worden ingevroren. Een deel van de verse melk wordt ingevroren in flesjes van 0,5 liter, ingevroren is de melk namelijk 1 jaar houdbaar.

Als je de ingevroren kamelenmelk wilt gaan drinken moet je de flesjes in de koelkast laten ontdooien. Daarna is de melk nog 3 dagen houdbaar, mits ze gekoeld bewaard wordt. Melk die eenmaal ontdooid is kan niet opnieuw worden ingevroren. Schudden voor gebruik! Omdat de kamelenmelk onbewerkt is kan het vet dat de melk bevat op de melk gaan drijven. Dit verandert niets aan de smaak, het enige wat je moet doen is goed schudden voor gebruik! De kwaliteit van de kamelenmelk wordt nauwkeurig bewaakt volgens het hygiënepakket boerderijzuivelbereiding