Kamelenmelk Brood

Sinds 2011 is er een kamelenmelk brood op de markt! Het brood is door de eigenschappen van kamelenmelk gezond en smaakvol. Het brood is gemaakt van desem en speltgranen en is daardoor ook geschikt voor mensen met een tarwe intolerantie en maag- en darmklachten.

Het brood van 500 gram is half gebakken, en gesneden verpakt in een bakzak. Thuis moet het brood dus nog even afgebakken worden. Het brood ziet er ook leuk uit door het logo van de kameel wat erop staat.

Het verhaal achter het kamelenmelk brood
Bakkerij Vermeulen & Den Otter heeft een zeer goede reputatie op het gebied van vernieuwing en innovatie. Het bedrijf bedenkt telkens weer nieuwe producten en toepassingen in de bakkerij en banket sector. Niet voor niks heeft Vermeulen & Den Otter onderscheidingen op zak voor Beste Leerbedrijf en Beste Banketbakkerij van Nederland. In 2009 ontstond het idee om kamelenmelk in plaats van koemelk te gebruiken in bepaalde producten. Bas Vermeulen: “De gedachte is twee werelden bij elkaar brengen. Daarnaast is het erg ‘hot’ om met streekproducten te komen.” Zo heeft bakkerij Vermeulen & Den Otter in 2010 kamelenmelk bonbons uitgevonden in het kader van ” ‘s-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak”. Na kamelenmelkbonbons is het Bakkerij Vermeulen & Den Otter uit Vlijmen ook gelukt om brood te maken op basis van kamelenmelk. Grote omzetmakers zijn de producten, die onder de naam Kamelka verkocht worden nog niet, maar daar is het eigenaar Bas Vermeulen ook niet direct om te doen. Hij wil zijn bedrijf op de kaart zetten.

Klik hier om het Kamelenmelkbrood te bestellen in onze webshop.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met info@kamelenmelk.nl.