Schuleprogramma

Kamelen zijn leuke en interessante dieren en een kamelenmelkerij is een uniek bedrijf in Nederland. Er valt dus een hoop te leren en te doen. Door het nieuwsgierige en aanhankelijke karakter van de kamelen, zijn de dieren erg geschikt om spelenderwijs kennis mee te maken.

Tijdens het schoolprogramma worden de zintuigen van de scholieren en studenten op verschillende manieren geprikkeld. Zo kunnen ze activiteiten doen met de kamelen waarbij samenwerking een belangrijke rol speelt, daarnaast wordt er natuurlijk kamelenmelk geproefd.

Benieuwd geworden naar het hele programma? Hieronder vindt u de uitgebreide informatie over het schoolprogramma:

 

Programma (duur anderhalf uur)
Ontvangst met koffie/thee/limonade en een plak cake
Uitgebreide presentatie over de kamelen
Rondleiding over het bedrijf en in de stallen
Activiteiten waarbij de zintuigen worden geprikkeld
Gelegenheid om kamelenmelk te proeven
Kamelenexamen en diploma

Bij aankomst krijgen de scholieren een presentatie over de kamelen en het bedrijf onder het genot van een glas limonade, thee of koffie en een plak cake. Daarna krijgen zij een rondleiding door de stallen, waar ook een aantal activiteiten plaatsvinden. De kalfjes worden gevoerd, de jonge kamelen moeten getraind worden en misschien durft er wel iemand op een volwassen kameel te klimmen…

De excursie wordt afgesloten met een examen. Hierbij worden de scholieren getest op hun kennis van kamelen. Iedereen krijgt aan het einde een diploma mee.

Het programma kan zodanig worden aangepast dat het geschikt is voor zowel jongere kinderen als studenten.

Prijzen:

Onder de 14 personen   €120,- voor de groep
14 t/m 20 personen     €9,00 p.p.
21 t/m 40 personen     €8,50 p.p.
meer dan 41 personen   €8,00 p.p.

Op zondag berekenen we een zondagtoeslag en na 18.00 uur een avondtoeslag, beide bedragen een toeslag van € 35,- per groep.