De kalfjes

De liefde tussen moeder en kalf staat bij ons centraal. Dus blijven de kalfjes bij ons op de boerderij. Elk jaar worden er zo’n 30 kalfjes geboren. Heb jij nog een leuke naam voor ze?

Onze kamelen

Elke kameel heeft zo zijn eigen gebruiken en streken. Kom jij onze kamelen in het echt ontmoeten?

Evita is de meest mysterieuze van de drie en is af en toe lastig te peilen! Evita is een aangekochte kameel en ook een heel ander type dan Nina (zie hieronder). Evita heeft een bijna perfect ronde bult en staat ook een stuk hoger op haar poten.

Evita is drachtig bij ons gekomen. Haar eerste kalf Sam bij ons heeft dus behalve zijn moeder geen familie. Maar Evita is een toppertje met melk geven. Wij hopen dat Sam die genen ook heeft en deze als onze jongste dekhengst dit weer doorgeeft.

Nina – de oudste kameel op de boerderij – komt nog van de Canarische eilanden. Meestal het vriendelijkste beestje van allemaal, maar neemt haar rol als moeder heel serieus. De eerste 2 dagen na het afkalven kan je echt niet bij haar en haar jong in de buurt komen. Zo beschermend dat ze is!

Bovendien kan ze af en toe uit de hoogte doen. Zijn we de kamelen aan het omzetten en zeg je tegen Nina dat ze door moet lopen, kan ze haar benen naar achteren waaien en werpt ze je een blik toe: ‘Hallo, ik ben al onderweg hóór!’

Vandaag is het zover: 3 koningen, de dag waarop de 3 wijzen aankwamen bij kindje Jezus. Een mooi moment om stil te staan bij onze 3 oudste en meest wijze kamelen van stal.