Bedrijfsfilosofie

Over ons

Op de Kamelenboerderij staan de volgende punten centraal:

 

-Welzijn van de dieren

-Innovatie

-Maatschappelijke verantwoordelijkheid

-Wetenschappelijke verantwoordelijkheid

Welzijn van de dieren

Kamelen zijn zeer intelligente dieren met een goed geheugen. Het is een vriendelijk dier dat onvriendelijk gedrag afstraft. Het is dan ook belangrijk om goed met de dieren om te gaan. Op de melkerij wordt regelmaat nagestreefd voor de dieren. Tijdens het melken moet het ook rustig zijn in de stal om zoveel mogelijk stress te voorkomen.

Innovatie

Melken van kamelen in Nederland en Europa is nieuw. Kamelenmelkerij Smits heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Zo blijven we nieuwe producten ontwikkelen van kamelenmelk, maar ook voor onze bezoekers zoeken we steeds naar nieuwe en innovatieve activiteiten. Zo blijft het concept van de Kamelenmelkerij voor iedereen aantrekkelijk.

Maatschappelijk verantwoordelijkheid

De kameel is een vriendelijk, goed aaibaar dier, dat onvriendelijk gedrag afstraft. Tijdens rondleidingen en activiteiten op de melkerij wordt dan ook geleerd om op een juiste manier met dieren om te gaan. Zo leren kinderen bijvoorbeeld spelenderwijs het belang van “relaties” en “zorgen voor” en volwassenen leren een leiderschapspositie in te nemen.

Wetenschappelijk verantwoordelijkheid

Kamelenmelk staat veel dichter bij moedermelk dan andere melksoorten en staat symbool voor natuur en gezondheid. Zo zijn er door verschillende instituten en universiteiten al veel onderzoeken gedaan naar de gezondheidseffecten van kamelenmelk voor verschillende aandoeningen. Ook Kamelenmelkerij Smits levert haar bijdrage aan dergelijke onderzoeken.